Dişhekimi Nuri Deveci

Abide-i Hürriyet C.
Palazoğlu Sok
Köşem Apt. No: 1-13
ŞİŞLİ İSTANBUL
Telefon: 0212 2303633
Email: info@nurideveci.com
 Diş Doktoru Korkusunu Yenmek İçin...

Bir diş hekimi aleti olan Aerator (bunu siz “matkap” olarak da bilebilirsiniz) size ürkütücü geliyor ya da soğuk terler döktürüyor mu? Diş hekimine, ağzınızda bir çürük bulur ve aklınıza o matkabı getirir korkusuyla gitmekten çekiniyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz. Bu tür reaksiyonların pek çok insanda vardır.

Bu, fizyolojik olmaktan çok psikolojik bir korkudur. Bu aletin dişteki bir çürüğü temizlerken çıkardığı vızıltılı ses yüksek ve bazıları için stres ve endişe yarattığı için sinir bozucu.  Hemen kulağın yakınında olduğundan ses daha da abartılı geliyor ve pek çok hastada bu psikolojik bir olumsuz reaksiyona neden oluyor.

Modern diş hekimliği aletleri ve teknikleri ile bu uygulamanın yapıldığı seanslarda tam bir rahatlık sağlamak olası. Bu aletin kullanılacağı bir tedavi seansından önce diş hekiminizle birlikte gözden geçirmeniz gereken şu noktalar var:

*  Diş hekiminiz tedaviye başlamadan önce yapılacak uygulamayı detaylı olarak anlatmalıdır.

*  Diş hekiminize korkunuzu söyleyin ve çürük temizlemek için havalı aşındırma ya da lazer tedavisi gibi alternatifler kullanılabilir mi sorun.

*  Belki de en önemlisi, diş hekiminizle bir sinyal sistemi üzerinde anlaşın; örneğin işaret parmağınızı kaldırmanız “bunu hissettim!” anlamına gelebilir. Diş hekiminiz derhal durmalı ve eğer gerekiyorsa biraz daha anestezi yapmalıdır.

*  Diş hekiminiz size kullanıcağı aeretor cihazını gösterebilir ve sesini dinletebilir. Bu sayede aleti ve sesini ilk kez ağzınızın içinde hissetmeden bir fikir sahibi olabilirsiniz. 

*  Gülme gazı olarak da bilinen nitrik oksit alıp alamayacağınızı sorun; bu gaz sizi tedavi öncesi gevşetip sakinleştirir.

*  Diş hekiminizin size bir kulaklık verip veremeyeceğini öğrenin; böylece tedavi sırasında radyo ya da CD dinleyebilirsiniz. Bu, matkap aletinin çıkardığı sesi büyü ölçüde emecektir. Eğer diş hekiminizde yoksa kendi müzik çalarınızı getirebilirsiniz.

*  Bazı diş hekimler “3D—gözlük” denen kişisel ev sineması da önerebililer. Bunlar tedavi süresince takılan sinema yada geniş ekran televisyon etkisi veren gözlükler olup, burada film izleyebilirsiniz.


Ve son olarak, endişenizden dolayı rahatsızlık duymayın; bu herkeste bilmediği bir durumla karşılaştığında olabilen normal bir reaksiyon korkusudur. Modern diş hekimliği tedavilerinizin tam bir rahatlık içinde geçmesi için geniş tedavi seçenekleri sunmaktadır.